Κρήτη, Χανιά
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-23:00, Σάββατο 11:00-20:00 Κυριακή κλειστά

Spinning

Το Spinning είναι η νέα τάση στο fitness που συναρπάζει σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μπορεί, αρχικά, τα Spinner να μοιάζουν για ποδήλατα, που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε για ζέσταμα, ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το χαλαρό ποδήλατο.
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προπόνηση 45 λεπτών, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα "σκληροτράχηλα" mountain bikes. Η ένταση είναι διαρκώς αυξανόμενη και η δυσκολία το ίδιο.

Το indoor cycling πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του 90, με την επωνυμία Official spinning από την εταιρεία Star Trac.

Καθώς η υποδοχή από τους πελάτες των γυμναστηρίων ήταν κάτι παραπάνω από θερμή -και συνεχίζεται- τα τελευταία χρόνια τα θεωρούμε, ως ένα από τα πλέον πετυχημένα ομαδικά προγράμματα.

Σε αυτό ασφαλώς, έχει συμβάλλει το γεγονός ότι αποτελεί μια μορφή άσκησης για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και τριβής με την σωματική άσκηση.

Οποιοσδήποτε μπορεί να το ακολουθήσει χωρίς να έχει καμία προγενέστερη επαφή με την σωματική άσκηση.

Το spinning είναι από τα ελάχιστα ομαδικά μαθήματα, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μηδαμινός, αφού οι ασκήσεις που εκτελούνται στο ποδήλατο είναι συγκεκριμένες.

Τι γίνεται όμως με τα αποτελέσματα; Το διάστημα κατά το οποίο οι ασκούμενοι βλέπουν ορατά αποτελέσματα, εξαρτάται από την συχνότητα συμμετοχής στο μάθημα. Με συχνότητα άσκησης 3 φορές ανά εβδομάδα, τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 2 μήνες το πολύ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα γυμνάζει πόδια, χέρια, ώμους, στήθος, κοιλιακούς και φυσικά... καρδιά, αφού αποδεδειγμένα, πρόκειται για μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσειςβελτιώνοντας την αντοχή και αυξάνοντας την αερόβια ικανότητα του οργανισμού.

Όταν σας γίνει κτήμα η ορθή τεχνική και ακολουθείτε κατά γράμμα τις υποδείξεις του instructor, θα "καίτε" μέχρι και 500 θερμίδες ανά 40 λεπτά. Όχι και άσχημα. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ομαδικά προγράμματα, δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε στο Planet Fitness.

Για τις ημέρες και ώρες του προγράμματος πατήστε εδώ

Το  Planet Fitness, στα Χανιά, εκτός από τις υπηρεσίες ενός αντίστοιχου κλασσικού γυμναστηρίου, παρέχει επίσης και μια επιπλέον σειρά υπηρεσιών και παροχών, συνεχώς εξελισσόμενων..

Ώρες λειτουργίας

  • Δευτέρα08:00-23:00
  • Τρίτη08:00-23:00
  • Τετάρτη08:00-23:00
  • Πέμπτη08:00-23:00
  • Παρασκευή08:00-23:00
  • Σάββατο11:00-20:00

Εντοπίστε μας...